Cercetare

Ancheta privind riscurile psihosociale si tulburările psihice cu origine profesionala in practica de medicina muncii a început in noiembrie 2010. Până în aprilie 2011 s-au înregistrat 50 de respondenți, însă numai pentru 15 dintre aceștia au putut fi prelucrate statistic rezultatele. Iată  mai jos, cum se prezintă rezultatele parțiale ale anchetei aflată în desfășurare în continuare:

Sectorul de activitate (raspuns multiplu):

Județul în care își desfășoară activitatea medicii de medicina muncii respondenți :

In activitatea dvs. profesională actuală cu ce tipuri de riscuri profesionale va confruntați cel mai des?

 

În practica dvs. curentă întâlniți pacienți a căror simptomatologie reflectă tulburări ale sănătății psihice legate de muncă/cu origine profesionala?

 

Estimați, procentual, prevalența cazurilor întâlnite în practica dvs. care pot fi considerate probleme de sănătate mentală cu origine profesionala?

30/an
20-30%
5%
5%
Nu am avut cazuri
2
Afecțiunile psihice întâlnite NU au origine profesionala, însă toate au și motive profesionale deîntreținere, agravare, incidența unor noi episoade de acutizare.
2-5%
20%
2
10
10 %
25
10%min

 Estimați frecvența cu care vă întâlniți cu astfel de cazuri (daca este cazul):

săptămânal cel puțin unul
săptămânal
cinci cazuri pe an
lunar
1caz/an
Cel puțin de 2-3 ori pe lună.
cca 6-10 cazuri pe luna
cca. 2 cazuri pe lună
2/săptămâna
lunar
săptămânal
săptămânal
min 1/sptm

In opinia dvs., se poate vorbi despre frecvența acestor cazuri ca fiind:

 

Daca aveți un salariat a cărui suferință (psihică) vi se pare a fi de origine profesională, care sunt acțiunile pe care le întreprindeți cel mai frecvent? (selecție multiplă)

 

Din punctul dvs. de vedere, tulburările psihice cu origine profesională constituie mai degrabă:

 

În ce măsura considerați a fi importantă introducerea patologilor psihice cu origine profesională în lista bolilor profesionale sau recunoașterea acestora ca accident de muncă?